4.6.09

Spillt stearin

Här är några tips för att ta bort stearinfläckar:

- Stearin på tyg: Lägg på ett par lager hushållspapper eller ett kaffefilter på fläcken och stryk över det med strykjärn tills stearinet smälter och sugs upp i pappret. Flytta runt pappret och stryk igen tills allt stearin är borta. Kvar blir en fettfläck, som man kan få bort med fettlösande medel som t.ex diskmedel, vanlig hårdtvål, galltvål mm.

- Stearin på möbler: Ta en kniv, gärna t.ex en smörkniv av plast eller liknande som inte repar ytan på möbeln, och skrapa. Man kan också testa att skrapa med ett kontokort eller ett mynt.

- Stearin på ljusstakar, husgeråd eller liknande: Diska med kokhett vatten så att stearinet smälter bort. Gör det över en sköljbalja eller utomhus, annars kan det bli stopp i avloppet.

7 kommentarer:

 1. Stearin på kläder försvinner direkt som genom magi om man blåser på fläcken med en hårtork också!

  SvaraRadera
 2. Åh, det var jättesmart! Får nästan komma i ett eget inlägg så folk ser det. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Nicklas Foresti1 november 2013 09:16

  Varmluftspistol är hårtorkens storebror då eller nåt. Funkade kanon på spisen.

  SvaraRadera
 4. Tack så himla mycket för tipset! Jag fick bort stearinet från jackan lätt som en plätt och det var en STOR lättnad :)

  SvaraRadera
 5. Tack, stearinet försvann helt från soffan med en hårtork!

  SvaraRadera
 6. Jag borde sökt information innan jag gav mig på stearinet på mitt bord. Det är ett skrovligt stenbord så jag försökte skrubba bort det med varmt vatten vilket har resulterat i en tunn stearinhinna över hela bordet, även träramen. Hur kan jag rädda detta? Fungerar hårtork på detta också?

  SvaraRadera
 7. Vart tar stearinet vägen om man blåser med en hårtork?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...