5.1.11

Bli vacker - med vaselin!

Här kommer ett skönhetstips från Emelie, tack så mycket!
Emelie tipsar om att vanligt vaselin på ögonfransarna (t.ex. över natten) får dem att bli glansiga och fylliga. Hon skriver också att de blir längre och starkare av denna metod. Vaselin ska även vara bra för ögonbrynen - om man har tunna och smala ögonbryn får de lyster och fyllighet av behandlingen.

Förr i tiden brukade kvinnorna smörja ögonfransarna med olja, så det är ingen ny idé. Ännu längre tillbaka var det fint att ha hela håret insmort.

Jag tror inte riktigt på att vaselin skulle göra att håret växer snabbare - men däremot tror jag att håret stärks av den skyddande vaselinhinnan så att det inte lossnar lika lätt, och även ser mörkare och fylligare ut.

Själv använder jag vaselin till att smörja mina torra läppar nu på vintern, jag tycker det fungerar mycket bättre än t.ex. lypsyl som snarast har motsatt effekt på mig.

När jag googlar runt lite på vaselin märker jag att det är en populär produkt. Högst på 10-i-topplistan bland skönhetsprodukter kvinnor vill ha, enligt Aftonbladet. Fungerar både som hudkräm, läppglans och mascara.

(Bild: apoteket.se)

1 kommentar:

  1. amyinohio It Is Actually A Nice And Helpful Piece Of Information. I?m Happy That You Just Shared This Useful Info With Us. Please Stay Us Informed Like This. Thank You For Sharing.

    SvaraRadera