Här är ett kocktips för att få ut även sista slatten, som är god i mat och såser:
Kör paketet några sekunder i mikron, så att gräddklicken smälter. Sedan kan den enkelt hällas ut ur paketet!
Ett lite farligare alternativ, som kockarna ofta använder för att utnyttja eftervärmen på spisen, är att ställa paketet på en avstängd men fortfarande varm platta.
Givetvis får man då ha paketet under uppsikt hela tiden tills gräddklicken smält.
Bild: arla.se
Är själv kock. Jätte bra tips detta. På hemmaplan brukar man ju ha en platta med typ potatis som kokas och en platta där kött+sås tillreds. Mellan plattorna blir det tillräckligt varmt för att få ur det sista ur förpackningen. Häll bara i all grädde för såsen, låt den stå medans man kryddar och kokar ihop och så häll i sista slatten....
SvaraRaderaDet var ju smart att ställa paketet mellan plattorna, då blir det ju inte lika farligt som att ställa ovanpå plattan!
SvaraRaderaJag gillar kock-tänket, att man ska utnyttja eftervärmen som annars bara försvinner till ingen nytta.
Som t.ex. det att kockar ofta gör maräng över natten i ugnens eftervärme.