Translate

Hemmagjord peeling


Maria tipsar i Smarta vardagstips facebooksida om två varianter av hemmagjord peeling:
"Peeling till kroppen: Världens enklaste peeling gör man av strösocker och olivolja. Vill man göra en liten sats börjar man med 2 matskedar strösocker och häller sedan på olivolja till önskad konsistens.
Denna peeling tar jag till kroppen eftersom den kan vara lite väl tuff för huden i ansiktet. Vill man göra en större sats med t.ex. 1 dl socker så går det jättebra att spara den i flera månader!
Vill man ha lite doft så kan man tillsätta en eterisk olja.

Peeling till ansiktet: Blanda en halv deciliter råsocker med två matskedar olivolja och en halv tesked kanel (som ökar blodflödet vid hudytan) och en halv tesked färsk riven muskot (som verkar antiinflammatoriskt). Applicera på huden med cirkelrörelser och tvätta sedan bort med vatten."

2 kommentarer:

  1. Nån som vet varför den första peelingen är för tuff mot ansiktet medan den andra rekommenderas till ansiktet? Båda innehåller sockerkristaller. Är Råsocker "finare" eller är det något annat som gör det?
    /M

    SvaraRadera
  2. Det kan bero på att vitt socker har genomgått blekning, för att få det vitt, för att få bort melass som finns i råsockret. Det kan ju vara det som är skillnaden.
    Jag kan ju ha missuppfattat det jag läste, kanske någon som vet mer exakt?/ Tina

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook