Translate

Ordning på laddarna


Det är lätt att tappa bort laddare och andra tillbehör, särskilt vid resor, eller så blandar man ihop dem om laddarna är av olika märke. 

Ett smart sätt för god ordning är att samla alla tillbehören i ett tomt pennfack eller glasögonfodral. Märk fodralet med en etikett, t.ex. "ipad", "Olles mobil", "Petras dator" osv. Nu kan var och en hitta sina laddare eller hörlurar snabbt och lätt.


Idé och bild: Okänd

3 kommentarer:

 1. Amazing ... happy new year :)

  SvaraRadera
 2. Själv är jag väldigt trött på alla dessa sladdar som ser "lika ut" trots att de absolut inte är lika. (framförallt laddsladdar till mobiler och kameror etc.). Jag har löst mitt problem genom följande enkla åtgärd:

  1) När kameran/mobilen/mojängen packas upp direkt efter köpet, tejpar jag på vanlig maskeringstejp (sådan man använder när man målar) runt sladden. Det ska bli som en liten flagga/vimpel av lagom längd.
  2) Skriv på "tejpflaggan" till vilken pryl sladden/laddaren ska höra ihop med. Exempelvis "iPhone4" eller "Samsungkameran".
  Då behöver man inte tveka efteråt att man har tagit fel sladd.

  Sedan är ju tipset att ha alla sladdar i ett glasögonfodral jättesmart!
  Fast för min del så behöver jag nog en liten toyota eller något.. ;-)
  //Johan

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook