9.3.09

Allmänna kökstips

- Samla alla pålägg och smöret på en bricka och ställ i kylskåpet, så kan man duka fram frukosten i en handvändning

- Ha ett litet block med en penna hängande på en krok i köket. Så fort någon basvara tar slut skriver man upp på listan. Så har man alltid det viktigaste hemma

- Det lättaste och snabbaste sättet om man tappat äggskal i smeten är att använda en annan bit äggskal som skopa

- Rumsvarmt smör/mjukt smör till receptet får man lätt på några sekunder, även om man tagit det stenhårt direkt ur kylen: skär upp rätt mängd och mikra på högsta effekt i 10-20 sekunder. Rör om - och vips, perfekt konsistens.
Ett annat sätt är att riva ner smöret på ett rivjärn!

- När man häller av det heta pasta/potatisvattnet kan man låta kallvattenkranen spola samtidigt så bränner man sig inte lika lätt på den heta ångan från grytan

- Om man inte får upp skruvkorken på en flaska kan man ta hjälp av en nötknäppare. Knip om korken och vrid!

- Locken på bakpulverburkar och vanillinsockerburkar är perfekta att sätta upp-och-ner på öppnade läskburkar för att hindra att kolsyran avdunstar!





(Bilder: www.ögon.nu, www.coca-cola.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...