Translate

Få bort etiketter från glasflaskor

Fråga: Hej. Jag har en del fina glasflaskor och burkar som jag försökt ta bort etiketterna från. Har lagt dem i varmt vatten med diskmedel, då brukar lappen lossna. Men på de här burkarna går det inte. Jag har skrapat bort själva pappret men det blir som lim kvar, som fortsätter att vara klibbigt. Har försökt rengöra med ättika, men det klibbar fortfarande. Har du något annat tips?

Svar:  Testa gnida dem med matolja, det kan lösa upp limmet! Eller om inte det funkar hetta upp dem så att limmet smälter t ex med en hårtork. Lycka till!
Berätta gärna hur det gick sen om du testar. 

Fråga:  Nu har jag testat det ena av dina tips. Jag gned in flaskan med matolja, gick på möte 1 timme. När jag kom hem var det bara att diska av med diskborste. Det släppte hur lätt som helst. Tack för hjälpen.

20 kommentarer:

 1. enligt mina erfarenheter fungerar kemiskt ren bensin bäst. både när det gäller plåster-rester och att få bort klistermärken från burkar o liknande.
  mvh hanna

  SvaraRadera
 2. Label-off på Biltema, eller lim och tjärborttagare tex från Autoglym (bilvårdsprodukt som finns på tex Mekonomen). Spraya på, låt vara en stund och sen är det bara att mer eller mindre dra av etiketten.

  SvaraRadera
 3. Matolja låter nog ändå bäst - varför dra in kemikalier med hög farlighet in i sitt eget kök? Var försiktiga med sådana saker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, varför köpa dyra specialprodukter när man har en perfekt, miljövänlig lösning i sitt eget kök? =)

   Radera
 4. Man kan ta nagellacksborttagning också

  SvaraRadera
 5. Tändvätska på en papperstuss funkar också...

  SvaraRadera
 6. Jag kokar upp vatten och häller i flaskan eller burken, väntar nån minut, sen drar jag bort etiketten med lim och allt. Fungerar på de seglimmade, som det inte räcker att lägga i blöt etiketterna.

  SvaraRadera
 7. Kanontips vad gäller matoljan. Fungerade perfekt. Nu fick jag nytta av den gamla smaksatta oljan som gick ut för ett par år sedan....

  SvaraRadera
 8. Jag kombinerade två råd på mina Froosh-flaskor med ett riktigt bra resultat. Jag fyllde flaskan med hett vatten och drog efter en minut av etiketten som då lossnade väldigt enkelt. Kvarvarande lim kunde jag sen enkelt torka bort med rapsoljefuktat hushållspapper.

  Slutligen diskade jag flaskorna och det blev toppen. Mindre än fem minuter för två flaskor.

  Juhani

  SvaraRadera
 9. Köp klisterveck i sportaffären (för handbollsklister) och ha på detta. Tvätta sen flaskan med vanligt diskmedel.

  SvaraRadera
 10. Gnuggar med ståltrassel och hett vatten tillsammans med såpa...

  SvaraRadera
 11. Blanda bakpulver, salt o varmt vatten. Lägg ner glasflaskan i detta några timmar, sedan lossnar etiketten lätt.

  SvaraRadera
 12. ta på matolja låt sitta en stund sen tar du på diskmedel som också får sitta en stund skölj sen med vatten klart på ett naturligt sätt

  SvaraRadera
 13. Varför köpa en massa onödiga medel?! Matolja fungerade superbra för att få bort limmet från mina glasburkar! TACK FÖR TIPSET!

  SvaraRadera
 14. Lätt som en plätt med Eye make up remover��

  SvaraRadera
 15. Ok, har provat flertalet av ovanstående tips. Det enda som verkligen fungerar är rengöringsmedel för glashäll (spis). Överlägset, tycker jag.

  SvaraRadera
 16. Bra tips med olja - det fixade utmaningen att få bort resterande klister från glasburken! Tack

  SvaraRadera
 17. 24% Ättika. Fungerar varje gång

  SvaraRadera
 18. Japp, ättika! Värsta universalmedlet! :)

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook