Translate

Honungstips


Honung är både gott, nyttigt och användbart. Min favorit är mörk, svensk ljunghonung, den är inte så hård som den ljusgula sommarhonungen, och inte lika söt heller upplever jag. 

Här kommer en radda honungstips:
  • Gott att äta som det är såklart, t.ex. på rostat bröd eller i en kopp te. Det är inte heller dumt med en klick honung frukostfilen eller yoghurten, eller varför inte som alternativ till socker i sweet chilisås eller andra såser.
  • Byt sockret mot honung när du bakar bröd, eller scones, kakor mm. 
  • När du ska marinera kött och kyckling kan du ha honung i marinaden. Ta ca 1 msk honung per deciliter marinad. Honung är också gott i glaze (en sås som penslas på strax innan köttet ska ätas).
  • Gör fast honung flytande genom att mäta upp rätt mängd i ett inoljat (vanlig matolja) litet värmetåligt kärl, t.ex en äggkopp, och sen köra i mikron några sekunder tills honungen smält. Sen är det bara att hälla ut honungen, inget fastnar i kärlet tack vare oljan. Och eftersom honungen är smält är den sen lika lätt att blanda i t.ex en smet eller sås som flytande honung.
  • Lika delar fil eller yoghurt plus honung blir en jättebra ansiktsmask! Smeta in i ansiktet, låt verka ca 10 minuter, skölj sen rent. Komplettera gärna med de klassiska gurkskivorna till ögonen.
  • Torra, spruckna läppar kan du smörja med honung och låta verka t.ex över natten. Huden blir supermjuk och len. 
  • Torra eller spruckna händer och fötter behandlas med fördel på samma sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook