20.6.10

Förvara grönsakerna rätt

Nu finns det mycket frukt och färska grönsaker i affärerna. Så här tar man vara på dem på bästa sätt:

- Jordgubbar ska man inte skölja, då blir de vattniga i smaken. Har du egen odling eller går på självplock, välj en dag med torrt väder av samma anledning!
Bästa smaken får jordgubbarna när de är rumstempererade, så förvara dem i kylen men ta fram dem en god stund innan servering.

- Om vindruvorna mjuknat, lägg dem i kallt vatten i några minuter så blir de fasta igen.

- Rädisor håller sig krispiga i flera dagar om de förvaras i kylen i en skål eller burk med lite vatten i.
Om man skär ett kryss i toppen på dem först spricker de upp så att de ser ut som små blommor!

- Om paprikan mjuknat, skär av botten och lägg den ett par timmar i en skål vatten i kylen så blir den krispig igen.

- Har dillen eller persiljan börjat vissna kan du klippa av en bit av stjälken och sen lägga kvisten i varmt vatten någon timme.

Här finns det fler tips, som jag skrev förra året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar