8.11.11

Fler hårtips

Det har efterfrågats hårtips i bloggen, så här kommer några:

 • Borsta aldrig håret när det är blött, eftersom blött hår är mer ömtåligt än torrt.

 • Vill du ha glansigt och starkt hår, undvik att torka med hårtork och använd inte locktång eller plattång! Håret bränns av dem och slits ut mycket fortare.

 • När du torkar håret med handduk, gnugga inte torrt. Då slits hårytan och håret blir matt och glanslöst, och dessutom mer ömtåligt.
  Vira i stället in håret i handduken eller krama försiktigt så att fukten sugs upp. Sista fukten kan få självtorka i luften.

  • Undvik att utsätta håret och hårbottnen för klor (i t.ex. badhus). Om du badar ofta, sätt upp håret i en hög knut. Du kan också smörja håret med balsam innan badet så ökar skyddet.

   • Lite balsam eller olja (t.ex. olivolja eller babyolja) på hårsnodden/gummibandet minskar slitaget på håret när man har uppsatt hår!

   • Hårsnoddar med en liten metallbit på skadar håret mycket mer än vanliga (tipstack till PrincessOfIce!).    Den som sparar till riktigt långt hår kanske har svårt att lyckas, särskilt om håret är fint och ömtåligt. Ju tunnare hår man har desto svårare att få riktigt långt hår.

    Här är några tips för "samlaren":

    • Uppsatt hår blir mindre slitet än nedsläppt hår, om man har långt hår. Det var därför kvinnorna ofta hade olika sorters konstfärdiga knutar och håruppsättningar förr i tiden, och då var det lättare att få ett hårsvall ned till midjan! 

     • Flätar man håret skyddas det också bra mot slitage.


      2 kommentarer:

      1. Hej! Kan tillägga att snoddar med metall på sliter betydligt mer än de utan.
       Glitter har en snodd utan metallspänne av den lite större modellen. Passar super om man som jag har långt och tjockt hår. De håller bra också.

       SvaraRadera
      2. Tack för tipset! Har letat bra snoddar till min dotter som också har tjockt hår, måste testa Glitter då. :)

       Uppdaterar inlägget med ditt tips om metallfria snoddar.

       SvaraRadera