4.3.12

Panera smart

Här kommer ett kanontips från "Zacki86"!
"Om jag gör chokladbollar eller ska panera någon mat så har jag börjat med att använda fryspåse istället för tallrik till kokos eller ströbröd. Bara att hälla t.ex. kokosen i påsen, släppa ner chokladbollarna, hålla för öppningen och skaka... Kokosen sitter mycket bättre än när man rullar bollarna på tallrik.
Panerade även mina fiskpinnar på detta vis, super! =)

En tallrik mindre att diska, mindre kladd och hela bollen/fisken/kycklingen osv. paneras. En plastpåse kanske inte är såå miljövänligt, men vad är en diskmaskin? Dessutom sparar jag överbliven kokos i påsen till nästa gång. Och det är bara att fylla på med panering i påsen om det tar slut... inget som behöver slängas.

Dessutom: Ett par droppar karamellfärg i kokoset eller pärlsockret (skaka om påsen) så får man färgglada bollar!"

 
Bild: Wikipedia


 Bild: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar