Translate

StädtipsHär kommer tre städtips från My! Tusen tack. =)
  • Jag använder så kallade mirakeltrasor både när jag städar och som disktrasor. Ibland går det att hitta storpack trasor på t.ex rusta, så jag har köpt på mig säkert 25-30 st. När jag har använt trasan färdigt för dagen (ja, jag unnar mig att byta disktrasa varje dag) slänger jag den bara i tvätten. Jag har en tvättpåse (sån man t.ex tvättar bhar i) hängande i en byxgalge på tvättkorgen som jag har trasorna i (så att inte kläderna blir äckliga av gamla blöta disktrasor). När påsen börjar bli full så slänger jag bara in påsen i tvättmaskinen. Trasorna torkar jag sen i torktumlaren (utan nätpåsen).
  • Mitt andra tips är att städa/fixa i reklampauserna. Det är fullt möjligt att hinna tömma diskmaskinen under en reklampaus, fylla den och torka av diskbänken och städa köket under andra och tredje pausen, och vips så har du städat hela köket under tiden som du tittat på CSI. Tidspressen gör det dessutom lite roligt! ;o)

    Överhuvudtaget tycker jag att det funkar bra att ge sig själv lite tidspress; ta med äggklockan in i badrummet, hur mycket hinner du städa innan klockan ringer om 15 min? Mer än du tror, man blir jättepeppad. I alla fall jag!
  • Mitt sista tips är en jättebra amerikansk webbsida som jag tror främst vänder sig till hemmafruar, men där finns bra tips på allt möjligt som gäller hushållsarbete och rutiner i hemmet. www.flylady.net

1 kommentar:

  1. Jag tycker ditt tips om 15 minuter i badrummet var super! det ska jag testa! Tack!

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook