1.12.12

Hemmagjort julte

Jag tycker det är gott med lite julsmak på teet så här i december. Ditt eget julte gör du enkelt med pepparkakskryddor!

Till en kanna:
Ta ca 1-2 tsk teblad av valfri sort (jag tog smultronte från Kränku i Visby). Lägg teet i en tekula eller sil, tillsammans med ca 1/4 kryddmått kanel, 1/4 kryddmått malda nejlikor och 1/4 kryddmått kardemumma. Koka eller brygg teet som vanligt. Blir nästan glöggsmak. =)


Om du mår illa (t.ex. pga bakfylla eller graviditet!) kan du blanda tebladen med ingefära i stället, ta då lite mer, ca 1/2 tsk. Hjälper på direkten!

Jag har på senare tid börjat brygga mitt te i en kaffebryggare. Det går snabbt och blir väldigt gott! Tänk bara på att inte ha samma bryggare till både kaffe och te! Te med kaffesmak är inte så gott. =)
Jag använder ett filter man kan diska och återanvända - tycker teet får en lätt bismak av papper av engångsfilter!


Egna bilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar