7.12.12

Snabbgjord ischoklad

Ischoklad går blixtsnabbt att hälla upp med hjälp av en tom flaska, gärna en sirapsflaska med "sprutkork"! Men en vanlig petflaska funkar ganska bra det med.

Gör smeten. Jag använde blockchoklad och smör, samt lite vaniljsocker (har man nougat eller Nutella hemma är det kanongott att ha i också!), jag tycker smör är godare än kokosfett. Sen smälter man ihop ingredienserna i mikron.

Ställ ut formar på en bricka. Fyll sedan flaskan med hett vatten och töm ut, så den blir varm inuti. Häll smeten i flaskan genom en tratt. Fyll i formarna.
Det tog kanske max 10 minuter.
En stund i kylen, så är det klart. Mums!





Egna bilder

1 kommentar:

  1. Jag lägger allt i flaskan och sedan flaskan in i mikron och smälter, bara att skaka om och hälla upp

    SvaraRadera