Translate

Fläckar av handsprit

Fråga: Har du något tips på hur man får bort handspritfläckar på ett par svarta byxor i bomull? Jag har sökt på nätet men inte lyckats. Såg på din sida hur mycket tips du hade så nåt smart kanske du vet om? Galltvål har jag hört talas om. Tacksam för svar/Jonna Å 

Svar: Om det svarta blekts av handspriten hjälper det nog bara att färga om byxorna tyvärr! 

2 kommentarer:

  1. 70 procentig handsprit ska inte ge fläckar, det gör däremot den 85 procentiga.

    SvaraRadera
  2. Det går visst att få bort handspritfläckar på svarta kläder. Hade ett par nya Levis jeans och en ny svart polotröja som jag fick handsprit på. Pratade då men en kemist och fick tips på vad jag skulle ha på. Och fläckarna försvann. Tyvärr är det många år sedan och kommer tyvärr inte ihåg vad jag hade på. Men handspritsfläckarna försvann.

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook