Translate

Lindra hosta och halsont

Mot halsont och hosta hjälper det oftast bäst med en halstablett som innehåller smärtstillande medel, t.ex bafucin (finns receptfritt på apoteket). Men det finns också huskurer som åtminstone lindrar lite:

Jag brukar dricka varm mjölk, citronvatten eller te med mycket honung i. Ibland kryddar jag med ingefära också, särskilt färsk ingefära sägs vara slemlösande och antiinflammatoriskt.

En annan gammal huskur mot halsont och hosta är ett te gjort på färsk eller torkad salvia. Är det färsk salvia tar jag 2-3 msk krydda till en kopp, för torkad 2-3 tsk i stället. Låt dra ca 5-6 minuter och smaksätt med mycket honung.

Salvia är dessutom en dekorativ växt som man med fördel kan odla själv!

Slutligen brukade man förr i tiden ta sig några klunkar konjak, brännvin eller något annat starkt när man var sjuk, jag vet inte om det hjälpte så värst mycket men man blev kanske lite gladare i alla fall... :)1 kommentar:

  1. Alla former av sprit hjälper. Det onda uppstår av bakterier i halsen, och de dör om du gurglar (obs! Gurglar - inte dricker) alkoholhaltiga saker, t ex munvatten. Detta är en objektiv sanning.

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook