Translate

Undvik smittor i julhandeln


I juletid är många sjuka. Vi är inomhus mer än annars och kommer tätare inpå varandra, och smittorna sprids bra. Många kanske inte vet om att de är smittade ännu och är därför ute och handlar och sprider smittan ovetande. Så det är lätt att smittas i julhandeln.

Här är några tips för att undvika smittor:
  • Tvätta händerna OFTA! Innan varje måltid, och efter att du kommer hem från jobb/skola/affären osv
  • Har du varit ute och julhandlat, ha med lite handsprit i fickan/väskan och sprita av händerna innan du sätter dig i bilen. Tänk på att många händer hållit kundvagnen före dig, bakterier och virus som hamnat på dina händer hamnar sen på bilens ratt, barnvagnshandtaget, din väska, dina kläder osv. Vill du vara extra försiktig, behåll handskar/vantar på när du handlar.
  • Barn som sitter i kundvagnar suger ofta på handtaget och på metallgrejen man stoppar in i en annan kundvagn för att få tillbaka myntet. Är du orolig att ditt eget barn ska smittas av något, sprita av handtaget innan du sätter dit barnet.
  • Förkylning och influensa sprids genom luften och är svårare att skydda sig mot, men magsjuka smittar framför allt genom kontakt. Så om du är magsjuk och måste ut ändå, använd handskar, skaka inte hand med någon och sprita händerna innan du rör något direkt med dem. Sprita noga även mellan fingrarna och håll naglarna korta så samlas inte smitta under dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook