Translate

Lyckas med risgrynsgrötenFörr i tiden innan teflongrytorna blivit uppfunna och man kokade enorma mängder gröt var och varannan dag kunde det bli katastrof om den brände vid. Men husmor visste hur man skulle göra!

Husmorstips 1: Lägg ett mynt på plattan så blir värmen inte lika hög. Eller tre mynt, jämt utspridda. Bästa effekt tror jag man får av 50-öringar om man har några kvar nu när de inte gäller längre.
Modernt tips: Strunta i myntet och sätt plattan på lägsta värmen i stället.

Husmorstips 2: Rör med en träslev och undvik att skrapa i botten på grytan.
Modernt tips: Rör med en slickepott.  

Husmorstips 3: Koka risgrynsgröten i soffan. Blanda ris, vatten, mjölk och salt enligt valfritt recept och koka upp. Ta av grytan från värmen och svep in den i några tidningar. Svep en tjock filt omkring tidningspaketet och ställ alltihop i soffan över natten. Nästa morgon är den tjock och krämig och kan värmas upp till önskad ät-temperatur när man så behagar.
Modernt tips: Koka upp gröten enligt ovan och ställ sedan in den i ugnen i ca 170°, låt stå tills den är klar. Det tar ca 2 timmar beroende på hur mycket gröt det är. Rör om då och då.

1 kommentar:

  1. Om tips 2: Se till att slickepotten tål värme!
    om tips 3: Tänk vad man sparar el!! ;)

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook