17.8.12

Tvätta med diskmedel

Från signaturen "cyklar" kommer detta tips:
"Jag tvättar alla mina kläder i Yes diskmedel (+ sköljmedel för den goda lukten).
Jag häller ungefär en tsk/msk diskmedel i tvättmedelsfacket (beroende på mängd tvätt och smutsighet), mer behövs inte, tar man mer löddrar det. Tvätten blir ren med denna mängd och det funkar hur bra som helst!

Fläckar gnuggar man innan med diskmedel och slänger sen i maskinen.

Fick tipset av min kompis som fick lära sig det av en annan vän som jobbade med textil och kläder (minns inte alls detaljerna om vad hon jobbade med) hon berättade i alla fall att de alltid tvättade i diskmedel för det sliter inte så mycket som vanligt tvättmedel och är mycket bättre för miljön. Jag provade, såg hur bra det funkade och har inte använt vanligt tvättmedel sen dess.

Har sparat massor med pengar och varit mycket snällare mot miljön. Testa!"


Bilder: Wikipedia

6 kommentarer:

 1. Har provat och tyvärr förstört en tvättmaskin :( Gränsen mellan att ha i lagom lite och för mycket diskmedel är så liten. Halvkul upplevelse att komma in i en tvättstuga där det bubblar ut diskmedelsbubblor ur tvättmaskinen. Så prova gärna, men var supernoga med doseringen. (Jag har för övrigt gått tillbaka till tvättmedel igen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch då, tråkigt att drabbas av det förstår jag! Vet du ungefär hur mycket diskmedel du använde? Jag har inte vågat testa själv ännu. =)

   Radera
 2. Jag har sedan tonåren haft problem med att det luktar svett trots tvätt (har provat olika tvättmedel och olika varianter av "ta-bort" lokalt) under armarna och blivit besviken varje gång. Prövade att gnugga in med diskmedel och vanliga tröjor blir som nya, funkar även på träningskläder. Diskmedel kommer bli min nya resekamrat så bra som det funkar!

  SvaraRadera
 3. Använder YES till svarta kläder i maskinen.De blir som nya.Det behövs bara max 1 tsk.

  SvaraRadera
 4. Det är ett bra diskmedel, men farligt för tvättmaskinen. Jag kör på www.skonsamt.se dom har sjukt billigt tvättmedel med hemleverans i små och stora förpackningar :D

  SvaraRadera