Translate

Få bort celluliter


Här är några billiga och enkla sätt att behandla celluliter:
  • Skrubba några minuter varje dag med en skrubbhandske eller den grova sidan på en tvättsvamp. På så sätt ökas blodcirkulationen och kroppsvärmen i området vilket sägs ha effekt på celluliterna, samtidigt som huden peelas och blir mjuk och len.
  • Gnugga området med kaffesump. Många cellulitkrämer är till stor del kaffebaserade.
  • Gör egen örtinpackning som de har på spa: blanda 1 dl olivolja med 0,5 dl pressad citron samt några matskedar färsk finhackad timjan (eller några teskedar torkad). Massera in blandningen över celluliterna och täck hela området med plastfolie för att stänga in kroppsvärmen. För extra bra effekt kan man värma med en värmedyna eller vetevärmare ovanpå plasten.
Ett annat tips är att gå ner i vikt eftersom celluliter syns mer om man har mycket underhudsfett. Men det är ju såklart lättare sagt än gjort! :)
Bildkälla: Wikimedia commons

1 kommentar:

  1. Kaffesump är verkligen fantastiskt bra! Det funkar säkert på sikt på celluliterna men det är också den bästa peelingen man kan tänka sig! (bättre än alla jag testat som finns på marknaden)

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook