Translate

Hur få burklocken fräscha?

Fråga: Jag har en sexmånaders son och försöker att laga all hans mat själv. Jag har köpt en hel del burkar med barnmat som jag sparat och använder till hans hemlagade mat nu, men locken har börjat lukta. De luktar ganska starkt ättika tycker jag. Jag har prövat att diska dom flera gånger och kokat dom, men lukten försvinner inte.

Det hade varit mycket praktiskt om man kunde använda burkarna eftersom de är så lätta att plocka med om man skall ut, och dessutom lätta att se precis vad som finns i. Har du bra tips?

Svar: Testa att lägga dem i blöt över natten i en skål med ättika eller en diskmaskinstablett i hett vatten. Båda dessa är bakteriedödande. Sedan diskar du som vanligt.

OBS! Tänk på att ättika och maskindiskmedel är frätande så ställ skålen utom räckhåll för barn!

1 kommentar:

  1. Jag fick ett tips från Johanna att man även kan köpa barnmatsburklock av plast på Babyproffsen. Kan ju vara ett alternativ om inte lukten går bort!

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook