Translate

Superenkel hemgjord hamburgerdressing


En gång tog vår hamburgerdressing slut just när vi skulle äta och allt annat var klart. Jag tittade på tuben för att se vad den innehöll och till min förvåning såg jag då att den bara innehöll majonnäs, ketchup, senap, hackad ättiksgurka samt lite kryddor. Och som vanligt alla dessa ständiga tillsatser och konserveringsmedel.

Ja, det stod förstås inte så tydligt - i stället för majonnäs stod det t.ex. olja och äggula, i stället för ättiksgurka stod det ättika, socker och gurka... men när man la ihop två och två kunde man lista ut vilka ingredienserna egentligen var.

Jag testade blanda min egen dressing med dessa ingredienser och den smakade exakt som den köpta. Alla onödiga e-koder hoppade jag såklart över!

Jag brukar normalt sett inte publicera recept i bloggen men detta kändes mer som ett smart tips än ett recept, så håll tillgodo. :)


Hemmagjord hamburgerdressing
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk senap
  • 2 msk hackad ättiksgurka (eller bostongurka)
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm paprikapulver
  • 1/2 krm vitlökspulver
Blanda samman och servera!
Gör gärna dubbel sats och förvara i en burk i kylen. Håller sig flera månader (även utan tillsatser...)


2 kommentarer:

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook