26.7.12

Hemmagjord hamburgerdressing

En gång tog vår hamburgerdressing slut just när vi skulle äta och allt annat var klart. Jag tittade på tuben för att se vad den innehöll och tänkte att det kanske skulle gå att få till något liknande. Till min förvåning såg jag då att den bara innehöll majonnäs, ketchup, senap, hackad ättiksgurka samt lite kryddor. Och så som vanligt alla dessa ständiga e-koder - konserveringsmedel och sånt.

Ja, det stod förstås inte så tydligt - i stället för majonnäs stod det t.ex olja och äggula, i stället för ättiksgurka stod det ättika, socker och gurka... men när man la ihop två och två kunde man lista ut vilka ingredienserna egentligen var.

Jag testade blanda min egen dressing med dessa ingredienser och den smakade exakt som den köpta. Alla onödiga e-koder hoppade jag såklart över!

Jag brukar normalt sett inte publicera recept i bloggen men detta kändes mer som ett smart tips än ett recept, så håll tillgodo. :)


Hemmagjord hamburgerdressing

1 dl majonnäs
2 msk ketchup
1 msk senap
2 msk hackad ättiksgurka (eller bostongurka)
1 krm lökpulver
1 krm paprikapulver
1/2 krm vitlökspulver

Blanda samman och servera!
Gör gärna dubbel sats och förvara i en burk i kylen. Håller sig flera månader (även utan tillsatser...)Bilder/: Wikipedia, egen bild

2 kommentarer: