28.7.12

Snabbgjord aioli och remoulad


I ett tidigare inlägg skrev jag om hur enkelt det är att röra ihop sin egen hamburgerdressing. Lika enkelt kan man göra egen aioli eller remoulad.

Aioli:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Remouladsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1-2 msk hackad ättiksgurka eller andra inlagda grönsaker (t.ex. syltlök)
  • 1 krm gurkmeja eller curry
  • salt och peppar
I originalrecepten tar man enbart majonnäs, men jag tycker det blir godare med hälften creme fraiche. Man kan även använda matlagningsyoghurt.

2 kommentarer:

  1. Jag vill även tipsa om att man gärna får hälla i några droppar citron då det blir väldigt fräscht och är en vanlig ingrediens i aioli. Jag brukar köra med sån som finns att köpa på flaska.

    SvaraRadera