I ett
tidigare inlägg skrev jag om hur enkelt det är att röra ihop sin egen hamburgerdressing. Lika enkelt kan man göra egen aioli eller remoulad.
Aioli:-
1 dl majonnäs
-
1 dl creme fraiche
-
1 pressad vitlöksklyfta
-
salt och peppar
Remouladsås:-
1 dl majonnäs
-
1 dl creme fraiche
-
1-2 msk hackad ättiksgurka eller andra inlagda grönsaker (t.ex. syltlök)
-
1 krm gurkmeja eller curry
-
salt och peppar
I originalrecepten tar man enbart majonnäs, men jag tycker det blir godare med hälften creme fraiche. Man kan även använda matlagningsyoghurt.
Jag vill även tipsa om att man gärna får hälla i några droppar citron då det blir väldigt fräscht och är en vanlig ingrediens i aioli. Jag brukar köra med sån som finns att köpa på flaska.
SvaraRaderaDet låter gott! Ska jag testa nästa gång.
Radera