28.7.12

Hemmagjord aioli och remoulad

I förra inlägget skrev jag om hur enkelt det är att röra ihop sin egen hamburgerdressing. Lika enkelt kan man göra egen aioli eller egen remoulad.

Aioli:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Remouladsås:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1-2 msk hackad ättiksgurka eller andra inlagda grönsaker (t.ex. syltlök)
1 krm gurkmeja eller curry
salt och peppar

I originalrecepten tar man enbart majonnäs, men jag tycker det blir godare med hälften creme fraiche. Man kan även använda matlagningsyoghurt.


(Egen bild

2 kommentarer:

  1. Jag vill även tipsa om att man gärna får hälla i några droppar citron då det blir väldigt fräscht och är en vanlig ingrediens i aioli. Jag brukar köra med sån som finns att köpa på flaska.

    SvaraRadera