18.7.12

I stället för ströbröd

Ska du bröa en form men saknar ströbröd? Eller kanske baka glutenfritt?

Här är några förslag på alternativ till ströbrödet:

  • Riven kokos - ger smak och snygg yta
  • Mannagryn - ger god smak och fin skorpa
  • Strösocker eller råsocker - blir knaprigt och lite knäckigt på ytan
  • Köpt kakmix - ger en nästan osynlig yta
  • Majsmjöl eller potatismjöl - funkar även om du bakar glutenfritt 
  • 3 kommentarer:

    1. Ett tips är också att göra eget ströbröd av torra brödskivor istället för att slänga dem. Bara att torka dem i ugnen när man samlat på sig tillräcklig många och sen mala ner dem på något sett.

      SvaraRadera
    2. Bra tips! Bättre än att slänga dem till fåglarna som jag brukar göra! Kanske man kan mortla dem? Eller bara smula dem med fingrarna.

      SvaraRadera
    3. Vi har mortlat, funkade fint så länge det inte var glutenfritt bröd. ;) Borde gå att köra med stavmixer om man vill att det ska gå lite fortare.

      SvaraRadera