Ska du bröa en form men saknar ströbröd? Eller kanske baka glutenfritt?
Här är några förslag på alternativ till ströbrödet:
Riven kokos - ger smak och snygg ytaMannagryn - ger god smak och fin skorpaStrösocker eller råsocker - blir knaprigt och lite knäckigt på ytanKöpt kakmix - ger en nästan osynlig ytaMajsmjöl eller potatismjöl - funkar även om du bakar glutenfritt
Ett tips är också att göra eget ströbröd av torra brödskivor istället för att slänga dem. Bara att torka dem i ugnen när man samlat på sig tillräcklig många och sen mala ner dem på något sett.
SvaraRaderaBra tips! Bättre än att slänga dem till fåglarna som jag brukar göra! Kanske man kan mortla dem? Eller bara smula dem med fingrarna.
SvaraRaderaVi har mortlat, funkade fint så länge det inte var glutenfritt bröd. ;) Borde gå att köra med stavmixer om man vill att det ska gå lite fortare.
SvaraRadera