Translate

Statisk elektricitet i blusarna

Fråga: Jag har nu flera nyinköpta fina blusar i silkigt material/sidenimitation/polyester. Problemet är bara att jag knappt kan använda dem eftersom de blir så elektriska. De klistras mer eller mindre vid kroppen och mister därmed sin form. Dessutom känns det väldigt obehagligt. Redan på morgonen när jag tar på dem är/blir de statiska. Jag har provat både att tvätta med sköljmedel och att efter tvätt lägga dem i blöt i sköljmedel men det hjälper inte alls.
Har någon ett bra tips? Det är så synd att jag snart inte står ut med mina fina blusar! /Anna

Svar: Kanske du kan testa något annat sköljmedel, alla sorter kanske inte är antistatiska? Det borde ju framgå av förpackningen vilka som har denna effekt i så fall.
Jag har också hört att hårbalsam ska kunna vara antistatiskt.

2 kommentarer:

  1. Fick just ett tips i en affär idag! Man skulle duscha plagget med lite sköljmedel o vatten på lagom avstånd och med en strilande fluffig stråle. / Annika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju smart! Då sprids det ju ut bättre också...

      Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook