Translate

Hänga tavlor rakt


När du ska hänga upp tavlor eller foton kan det vara svårt att få alla spikar och krokar på rätt ställe så att tavlorna hänger i samma höjd. Dessutom kan det vara svårt att få en överblick över hur de ska arrangeras.

Ett smart sätt att få tavlorna rätt på direkten är att klippa ut papper i exakt samma storlek som tavlan/fotot. Markera med ett litet hål på pappret var hängaren är och fäst det sedan på väggen med en tejpbit. 

Har du flera tavlor gör du likadant med de andra (tejpa ihop flera papper om tavlan är stor), sedan är det bara att möblera om som du vill med papperslapparna tills du är nöjd med arrangemanget.

Nu är det enkelt att spika fast krokarna på rätt ställe, det syns ju tack vare markeringen på pappret var varje hängare är. Spika genom pappret, det kan pillas loss sedan. Så är det bara att hänga upp tavlorna. Hur smidigt som helst!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook