Translate

Stopp i avloppet

Fråga: Hej igen! Och åter tack för dina bra tips.
Nu har jag ett nytt problem. Behöver tips på hur man rensar med något skonsamt medel i handfatet i badrummet. Det är inte riktigt täppt men det finns säkert tvålrester och annat som har fastnat. Kan du tipsa mig? /Christina

Svar: Du kan hjälpa problemet tillfälligt genom att strö ner några matskedar bakpulver och sedan droppa på ättika. Då blir en kemisk reaktion som fräter bort en del av stoppet. 

Du kan också ta duschslangen, skruva av munstycket och spola ner i handfatet tills stoppet släpper (om du har dusch nära nog). 

Men det enda som hjälper perfekt är att skruva av filtret under handfatet och rensa det manuellt. 

2 kommentarer:

  1. Bikarbonat + hett vatten! Handfatet ska vara tomt på vatten. Helst torr. Häll ett par matskedar bikarbonat i botten varav så mycket som möjligt ner i avloppshålet. Häll en till två liter hett vatten på bikarbonaten. (akta sig för ånga och stänk!) Efterskölj med mer varmt (gärna hett) vatten. Det är också bra att använda en sån där gummiklocka med skaft för att få mer att lossna. Tänk på att försöka täppa till översvämningshålet innan. Ju tätare desto mer "tar" gummiklockan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jättebra tips! Sån där sugklocka har vi en nånstans, det ska jag komma ihåg till nästa gång. =)

      Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook