27.11.13

Supersnabbt alternativ till kålpudding/kåldolmar

I min familj gillar ingen annan än jag kålpudding och kåldolmar, vilket leder till att dessa rätter i princip aldrig står på vårt bord. Nu fick jag dock ett bra tips av en god vän, nämligen att man kan göra kålfräs som tillbehör till köttbullar och köttfärslimpa. Smaken blir exakt samma som kålpudding tycker jag!

Det är enkelt och snabbt att göra. För riktigt rekordsnabbt resultat kan man dessutom använda färdiga köttbullar. =)

Man finstrimlar först vitkål i önskad mängd och lägger i en gryta. Fyll med någon deciliter vatten så att kålen precis täcks och låt koka tills vattnet kokat bort. Salta och peppra efter smak.




Sedan tillsätter man någon matsked sirap (gärna mörk) och en klick smör, och fräser en stund tills kålen fått lite färg.



Vill man kan man även låta köttbullarna fräsa med tillsammans med kålen, eller så har man dem vid sidan om.




Avnjut kålfräset och köttbullarna med kokt potatis, lingonsylt och brun gräddsås.
Extra gott blir allting om man använder ekologiska råvaror! =)


Foton: Jemima Hammarlund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar