Translate

Odla popcornEtt smart sätt att odla majs är att ta opoppade popcorn och så dem! Maj är en bra tid att så majs, och helst direkt där du vill ha plantan eftersom den inte tycker om att planteras om.

Sår du kornen tätt, tätt i en kruka blir det ett kraftigt, snyggt dekorationsgräs, "popcorngräs", att ha på altanen eller uteplatsen. Ställ varmt, soligt och skyddat från vinden, och se till att jorden inte torkar eftersom majsbladen vissnar lätt.
Vill du att det ska bli majskolvar måste du plantera majsen på friland eller i pallkrage i soligt läge, ganska många, ca 10-12 plantor. De ska planteras i en grupp, inte på rad. De pollinerar nämligen varandra med hjälp av vinden! Låt det vara ett avstånd på ca 20-30 cm mellan varje planta.

När du skördat majskolvarna kan du torka dem och få nya popcorn att poppa. De är däremot inte så goda att äta kokta, utan vill man ha en sådan sort får man köpa frö i blomsterhandeln.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook