Translate

Perfekta skivor på karljohansvampen

Du får perfekta, supertunna skivor av karljohan och annan stensopp till torkning eller carpaccio* genom att skiva svampen på osthyvel

Foten blir finast om du skivar i trådarnas riktning. 




Även champinjoner och många andra svampar kan skivas på samma sätt.

*Carpaccio är en maträtt med rå karljohansvamp och olivolja. Använd riktigt fräsch, fast svamp utan larver, och så färsk som möjligt! 

OBS! Karljohansvamp och andra stensoppar är de enda svampar man kan äta råa utan risk för magbesvär, och råa champinjoner är cancerframkallande enligt nyare studier. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook