- Ha ett litet block med en penna hängande på en krok i köket. Så fort någon basvara tar slut skriver man upp på listan. Så har man alltid det viktigaste hemma
- Det lättaste och snabbaste sättet om man tappat äggskal i smeten är att använda en annan bit äggskal som skopa
- Rumsvarmt smör/mjukt smör till receptet får man lätt på några sekunder, även om man tagit det stenhårt direkt ur kylen: skär upp rätt mängd och mikra på högsta effekt i 10-20 sekunder. Rör om - och vips, perfekt konsistens.
Ett annat sätt är att riva ner smöret på ett rivjärn!
- När man häller av det heta pasta/potatisvattnet kan man låta kallvattenkranen spola samtidigt så bränner man sig inte lika lätt på den heta ångan från grytan
- Om man inte får upp skruvkorken på en flaska kan man ta hjälp av en nötknäppare. Knip om korken och vrid!
- Locken på bakpulverburkar och vanillinsockerburkar är perfekta att sätta upp-och-ner på öppnade läskburkar för att hindra att kolsyran avdunstar!


(Bilder: www.ögon.nu, www.coca-cola.com)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar