Translate

Rengöra datorskärm och TV

Smuts och fingeravtryck på din laptop, mobil, datorskärm, TV och andra platta skärmar tar du enklast bort med en ren, lätt fuktad (ej blöt!) trasa eller mikrofiberduk. Gnid försiktigt och eftertorka med hushållspapper eller putsduk för glasögon.

Är det fortfarande inte rent kan du testa med en droppe diskmedel på trasan.

De som säljer dyra specialprodukter vill gärna ha det till att man behöver specialmedel och särskilda dukar men det stämmer inte. Kollar man innehållsförteckningen på dem ser man att de innehåller ungefär samma som ovan, dvs tensider som finns i diskmedel, vatten och ofta parfym.

25 kommentarer:

 1. Om en enda vätskedroppe tar sig in i lcd-skärmen (vilket de mycket enkelt gör, längs kanterna) så har du orsakat permanent oreparerbar skada på skärmen - och all garanti är borta direkt. Skadorna blir i form av stora, vita fläckar där och runt vätskan tog sig in. Observera att fläckarna blir S T O R A även om det bara kom in en extremt liten mängd vatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför man inte ska spraya på skärmen och bara använda en fuktig trasa, ej blöt.

   Radera
 2. Upprepad putsning med papper ska tydligen kunna ge slitskador på skärmen Då fibrerna i pappret är relativt hårda. Microfiberduk är nog det som är säkrast

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj! Jag skulle inte ge upp sådanna tips om man inte vet om lcd-skärmar utan och innan ;)
  Papper kan ge slitskador på skärmen.
  vätskedroppar kan ta sig in i skärmen och förstöra..
  Om man vill rengöra en dataskärm, tvskärm, kameralins så ska man använda sig av mikrofiberdukar....
  Detta vadagstips vart dåligt och man får mer än gärna skriva om tipset så att det blir korrekt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. glöm inte att be personer om ursäkt i nästa tips! Pga det finns dom som lycks prova sig fram med tipsen och lyckats säkert förstöra sina produkter så en ursäkt till de privatpersonerna skulle nog med sitta fint!....

   Radera
  2. Det där är sån bullshit som de som säljer TV och skärmar vill få dig att tro för att de ska få sälja dyra specialmedel och specialdukar haha. ;) Lyssna inte på deras hjärntvätt. =)

   Deras specialmedel innehåller samma fettlösande ämne som diskmedel. Och angående fukten som skulle kunna "komma in" i skärmen (!) - även medel speciellt avsedda för skärmar innehåller vatten. Och även specialduken som följde med TV:n när vi köpte den ska enligt tillverkaren fuktas med - just det - vatten. Konstigt att TV-tillverkaren ger detta råd, tycker du inte?? =)

   Är man rädd för slitskador av att man en gång per vecka eftertorkar sin skärm med hushållspapper kan man ju ta ett stycke tyg eller en torr dammtrasa i stället eller ett kaffefilter. Själv har jag inte märkt några som helst skador på någon av våra tre datorer, på våra iphones eller på TV:n. Vi rengör samtliga skärmar på samma sätt.

   Radera
  3. hahahahaha tvungen och skratta. Dem använder DESTILERAT vatten-

   Radera
  4. "De" heter det och inte "Dem". Vårda språket!

   Radera
  5. anonym och omogna . dom lyssna ej på dem funkar utmärkt.

   (dok är jag anonym nu med men jag beter mig inte som en idiot och tror att jag man så himla mycket när det egentligen bara är hjärntvättarna som har lurat dem om info)

   Radera
 4. Funkar utmärkt med en fuktig trasa!!!!!

  SvaraRadera
 5. Hushållspapper var väl för glasögon...eller?

  SvaraRadera
 6. Den som inget papper eller trasa har låter skiten sitta kvar!

  SvaraRadera
 7. Jag hade en grundig mikrofiber-handduk med tillhörande sprej och borste.

  Tror ni det sög eller? Japp.

  Sen testade jag smarta vardagstips och VIPPS. Hur jävla rent som helst.

  TACK! Ska aldrig mer köpa fiberskit.

  SvaraRadera
 8. Har alltid använt mig av fibertrasor,fibergolvmopp,funkar hur bra som helst när man städar,putsar speglar,dammar sina hyllor,bokhyllor,torka bord,rengör Lcdskärmen,touchmobilen,med mera. FUNKAR HUR BRA SOM HELST MED FIBERDUKAR OCH ALLT ANNAT SOM ÄR GJORT PÅ FIBER,BÄSTA STÄDGREJORNA SOM FINNS TYCKER JAG. TA BARA FUKTA FIBERSTÄDGREJORNA MED NÅGRA DROPPAR RENGÖRNINGSMEDEL. OCH BÖRJA STÄDA SOM VANLIGT. ÄLSKAR,ÄLSKAR FIBERSTÄDGREJORNA.

  SvaraRadera
 9. Absolut inget diskmedel. INGET MEDEL AV NÅGOT SLAG förutom just en fuktad/urvriden trasa (gärna bomull). Använd absolut inte microfibertrasa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har putsat skärmar sedan 1970-talet. Allt ifrån tjock-skärmar till det senaste-senaste UHD. (=plattskärmar som är väldigt dyra med 4xHD).
   Har ALLTID gjort "samma", och har funkat bra i snart 35 år:
   Så här gör jag:
   En mjuk trasa, helst en nästan utsliten diskhandduk, men det funkar lika bra med en frottéhanduk eller något annat mjukt. DEN SKA DOCK VARA REN!
   1) Skölj denna trasa i ljummet vatten direkt från vattenkranen.
   2) Vrid ur! Trasan ska bara vara lätt fuktig.
   3) Spruta "tre-fyra sprut" med fönsterputs på trasan. Ajax "Triple Action" funkar förvånande bra.
   4) Torka av skärmen/tv:n med denna trasa.
   5) Hurra! Skärmen är ren!

   Kostar "nada" och gör helt rent. Undertecknad har ALDRIG skadat en endaste skärm på detta vis! Och då har jag ju trots allt putsat en hel del (100000+?) skärmar under åren...
   //Johan

   Radera
  2. Det är ju inte dåligt ca 8 om dagen antingen är det jävligt skitigt hos dig eller så håller dom inte längre på grund av torkande

   Radera
 10. Funkade perfekt!!! Har köpt ett antal olika produkter och aldrig varit riktigt nöjd med resultatet! Tänker inte lägga en krona mer på kassa produkter!!!

  SvaraRadera
 11. Tack för en mycket bra blogg. Men snälla du! Radera alla kommentarer som håller låg nivå vad gäller språk och uppförande. Det drar ner intrycket av bloggen och personligen vill jag inte återvända till bloggar med low lifes i kommentarsfälten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan man börja med ditt inlägg som praktiskt taget ser ner på många människor som kan ha problem med stavning (dyslexi) eller av annan orsak. "shame on you" /Chris

   Radera
 12. idioter använda trasor indränkta med vatten på en platt tv hahaha och fönsterputs hereegud vilka spån ni är:)det fattar en underbegåvad idiot att platt tv ej är anpassad för dylikt som de gamla tjock tv apparaterna var

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg istället vad som är bra då, viktigpetter

   Radera
 13. Hello everyone! I need your help! Tell me please could I spoil the computer screen by cleaning it with wet rag? On the next day after cleaning I noticed some spots on it. The screen is high quality, I have bought it in the certified store (http://hardware.nu/) its very sad situation for me

  SvaraRadera
 14. Min Platt-Tv blir flammig. Har försökt allt��

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook