Translate

Fönsterputs

När man ska putsa fönster finns det en uppsjö av olika produkter att välja mellan. Här kommer lite tips för den som vill slippa färdiga fönsterputsmedel, men ändå få ett lika bra resultat:
  • Blanda vatten, diskmedel och ev. också en gnutta T-röd (mest för att hindra att tvättvattnet fryser om det är kallt ute). Doppa i en trasa eller svamp och tvätta fönstret, gnugga torrt med hopknycklat tidningspapper. Trycksvärtan sägs fylla i fina repor och polera glaset.
  • Använd samma blandning som ovan, men torka torrt med ett kaffefilter i stället. Sätt det på handen som en handske.
  • Använd samma blandning som ovan, men eftertorka med en fönsterskrapa.
Knepet för att undvika ränder är att först torka längs fönstrets hela överkant med en torr trasa, innan man börjar skrapa. Håll sen skrapan en liten aning snett, och dra neråt i parallella spår, lite omlott. Torka skrapan torr efter varje nedåtskrap.


1 kommentar:

  1. Vinkla skrapan (bild 2) åt andra hållet! Det blir en rand vid den höga kanten som dras bort vid nästa drag osv!
    Torkar man för hand fick jag tips om att använda lodräta rörelser på ena sidan o vågräta på andra så ser man var fläcken som ev sitter kvar är!

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook