Translate

Huskur mot hicka


Bästa botemedlet mot hicka - som i alla fall på mina barn fungerar för det mesta - är att äta något surt. Vi brukar ta en matsked lingonsylt, men det går också bra med t.ex en tesked pressad citron.

Andra "klassiska" botemedel är t.ex att hålla andan, att dricka ett glas varmt vatten, eller att bli skrämd. De metoderna tycker jag dock inte fungerar så värst bra. 

4 kommentarer:

 1. Här hemma kör vi också med lingonsylt och det fungerar ALLTID! =))

  SvaraRadera
 2. När jag får hicka , vilket inte är så ofta, MEN då kan det hålla på i flera dagar... Gggrrrr! Sist d hände läste jag på internet om en läkare som "hävde" sina patienters hicka genom att "toucha" den bakre delen av halsenväggen som sitter bakom "hängflirpen" vi har när gapar rïktigt stort... Jag provade genom att ta en av mina smala långa konstnärspenslars skaft som är rundat längst ut så inte var ngn risk att göra mig själv illa... "Touchade" "bakre halsstruphuvudsväggen bakom hängflirpen" ytterst lätt jättesnabbt (för ngra långa sekunder är = klöks och kräker ihjäl sig!). Än idag säger jag till mig själv. "det var som fan!!!" FÖR det funkar verkligen :o). Prova själv nästa ggn din hicka blir FÖR odräglig.

  SvaraRadera
 3. Man kan även andas in i 3 sek o sen ut i 3 sek och gör så tills hickan är borta :) räkna för dig själv när du andas så fårsvinner hickan ganska snabbt :)
  // Elin

  SvaraRadera
 4. Lingonsylt har vi använt mot hicka i generationer i min familj! Funkar alltid! Det har dessutom gett den "biverkan" att varenda unge i familjen älskar lingonsylt... ;)

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook