Translate

Husdjurstips


Har du katt eller hund? Här kommer några tips:
 • Ställ aldrig deras matskål och vattenskål på samma ställe. Deras instinkt är att inte dricka vatten som finns nära dött kött, och eftersom maten är just detta kommer de inte dricka av vattnet när det står bredvid.
 • Har katten eller hunden lärt sig öppna dörrar? De flesta dörrhandtag kan skruvas loss och vändas så att man måste trycka uppåt för att öppna i stället. Detta knep fungerar också när man har småbarn. :)
 • Blir det mycket katthår och hundhår i soffan? Lägg över en gammal handduk där djuret brukar ligga, så är det bara att snabbt rafsa bort när man får oväntade gäster.
 • Har man inte varit så förutseende att man använt handduksknepet kan man ta på sig fuktiga diskhandskar och dra upp håret med dem. En sån klibbig klädborste man använder till ytterkläder fungerar också bra.

6 kommentarer:

 1. Alla mina katter och hundar har alltid druckit ur vattenskålen när den stått bredvid maten!

  SvaraRadera
 2. Smarta vardagstips21 juni 2010 kl. 17:09

  Det kanske varierar lite, en del djur kanske är mer försiktiga än andra? Eller så kanske du inte har maten stående framme hela dagen?
  Mina får ju torrfoder så matskålen är alltid full med mat.
  Om skålen hade varit tom skulle de kanske druckit vattnet, jag vet inte...
  Man får väl prova sig fram vad som fungerar bäst. :)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag håller med Pearldrop, alla hundar jag har haft har haft sin vattenskål bredvid sin matskål, och dricker precis som vanligt. De har fått torrfoder, och de flesta- men inte alla- har ätit upp sin mat direkt. Kanske är katter petigare, vad vet jag, har aldrig haft någon... Och jag skulle aldrig få för mig att tvätta min hund i tomater, vanligt hundschampo duger gott de få gånger man gör det, för det mesta spolar man bara bort envis sand med vatten.

  SvaraRadera
 4. @Anonym jag tror det är skillnad på katter och hundar, ja. Vi har ingen hund så jag har inte provat det själv - men katterna märktes det skillnad med.

  Angående tomatpurén är jag böjd att hålla med dig. :) Hittade det tipset på en amerikansk sida med husmorstips haha. :)

  SvaraRadera
 5. Det absolut bästa sättet att få bort lite längre hundhår från korthåriga mattor är att använda en sådan där hundborste som ser ut som en karda med krokiga piggar (kolla så att du bara får med dig hundhåret och inte mattfibrerna). Att försöka dammsuga upp eländet ger förvisso muskler men kraften kan behövas till annat ... som till att ligga i en hängmatta till exempel.

  SvaraRadera
 6. Tack! Jag gillar dessa 3 tips och har noterat dem i mina anteckningar. Lovar att jag ska se till att nämna smartavardagstips om jag delar dem på min blogg framöver.

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook