15.7.10

Dålig lukt i skor

Så här års drabbas nog många av att skorna ganska fort blir unkna och luktar fotsvett.
Jag har skrivit några tips om hur man kan fräscha upp illaluktande skor i ett tidigare inlägg (här) men jag tyckte inte de metoderna var så värst effektiva.

Därför kommer nu ett bättre tips:
 • Fyll två gamla strumpor med en blandning av kattsand, teblad (eller kaffesump) och bakpulver. Största andelen ska vara kattsand, gärna den sorten som är gjord på returpapper (Toa-Lätt)!
 • Knyt till toppen av strumporna och placera dem i skorna efter användning. 
 • De fyllda strumporna kommer nu både absorbera fukt och neutralisera lukten!
  Strumporna kan användas om och om igen.
För extra bra effekt kan man experimentera med kattsandsblandningen och blanda ner t.ex potatismjöl, kaffebönor, vaniljsocker, olika kryddor (som t.ex kanel, nejlikor, lavendel), små bomullstussar med parfym på, och liknande.

Om man svettas väldigt mycket kan man också minska på fotsvetten genom att ha ett lager hushållspapper eller några kaffefilter under foten i skon, så absorberas en del av fukten.

2 kommentarer:

 1. Jag vet ett bra sätt att få bort fotsvett... Köp en flaska startgas på macken och spreja i skorna låt stå över natten, sen är det slut med fotsvett. Garanterat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Startgas ska inte använsas i kontakt med huden. Du kan läsa föreskrifterna. Startgas används till bilar och inte på människor eller i skor...

   Radera