Translate

Få bort dålig lukt i skor


Vissa sorters skor och gympaskor blir fort blir unkna och luktar fotsvett. 

Här är en metod att undvika problemet:
 • Fyll två gamla strumpor med en blandning av kattsand, teblad (eller kaffesump) och bakpulver. Största andelen ska vara kattsand, gärna den sorten som är gjord på returpapper (Toa-Lätt)!
 • Knyt till toppen av strumporna och placera dem i skorna efter användning. 
 • De fyllda strumporna kommer nu både absorbera fukt och neutralisera lukten.
  Strumporna kan användas om och om igen.
För extra bra effekt kan du experimentera med kattsandsblandningen och blanda ner t.ex. potatismjöl, kaffebönor, vaniljsocker, olika kryddor (som t.ex kanel, nejlikor, lavendel), små bomullstussar med parfym på, och liknande.

Om du svettas väldigt mycket kan du också minska på fotsvetten genom att ha ett lager hushållspapper eller några kaffefilter under foten i skon, så absorberas en del av fukten.

Här har jag sammanställt fler tips på hur du kan motverka dålig lukt i skor och kläder.

2 kommentarer:

 1. Jag vet ett bra sätt att få bort fotsvett... Köp en flaska startgas på macken och spreja i skorna låt stå över natten, sen är det slut med fotsvett. Garanterat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Startgas ska inte använsas i kontakt med huden. Du kan läsa föreskrifterna. Startgas används till bilar och inte på människor eller i skor...

   Radera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook