6.8.10

Bläckfläck

Idag när jag skulle byta en bläckpatron på skrivaren råkade jag ut för en olycka och fick cyanfärgade bläckstänk både på det nya skrivbordet, på fingrarna och på tröjan. Katastrof!

Men jag höll huvudet kallt, mindes råden i min Fläckborttagningsguide (se flik ovan), och dränkte in en torr tvättlapp i handsprit som jag sedan gned av bordet med. Bläcket gick bort på ett nafs, det syntes ingenting efteråt.

På tröjan gick det sämre, handsprit på en trasa hade ingen större effekt. I stället dränkte jag in alla fläckarna direkt med handsprit och lät verka en stund, jag gned också av mina fingrar. Dessvärre fanns det mesta av bläcket kvar!

Nu fick det bli sista utvägen, Vanish. Det använder jag bara i nödfall av hänsyn till miljön.
Jag dränkte in fläckarna med medlet och masserade in det i tyget en lång stund, och sköljde sen rent. Bläcket försvann nu nästan helt, bara en blek skugga fanns kvar. Och på fingrarna hade bläcket också försvunnit.
Sen åkte tröjan i tvätten, vanlig 40 graderstvätt. Och där försvann det sista av bläcket.

Puh, vilken tur man har en hjälp i nöden. Bordet och tröjan räddade!
Nu har jag uppdaterat Fläckborttagningsguiden med de nya råden, in och kika. =)

(Bild: designshard.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar