Translate

Tips för att sluta röka


Här har jag samlat tio husmorstips, huskurer och andra tips om hur du kan sluta röka utan att bli beroende av något annat i stället (som t.ex nikotintuggummin):
  1. Sug på en kanelstång en gång om dagen. Kanelen sägs hindra nikotinsuget.
  2. Tugga på en lakritsrot. Finns i hälsokostaffärer.
  3. Tugga på lite fänkål. Det sägs också stilla röksuget.
  4. Spara en burk gamla fimpar i en burk vatten med lock, och lukta på dem varje gång du blir röksugen.
  5. Om du slutat röka och inte kan låta bli att köpa nya cigg, köp då en väldigt stark sort med utpräglad smak du inte gillar. Köp många paket och rök allihop i tät följd, när du börjar må illa fortsätter du röka ett paket till. Rök gärna tills du kräks. Återkommer röksuget igen, upprepa behandlingen...
  6. Gå över till handrullade cigaretter. Att rulla dem för hand är så bökigt och tar sån tid att du av ren lättja kommer att minska ner på antalet cigg per dag. Och vem orkar gå upp på natten och rulla en cigarett om man blir röksugen?
  7. Blanda 1 tsk av varje: kanel, krossade nejlikor och ingefära. Söta med några skedar honung. Ta någon tesked av smeten varje gång du känner av röksuget.
  8. Doppa cigaretterna i mjölk och låt dem torka. När du tänder dem kommer de att smaka och lukta så äckligt att du förhoppningsvis inte vill titta åt dem igen.
  9. När du blir röksugen, knapra på en morot i stället. 
  10. Skaffa boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr. Han ger bra tips utan skrämselpropaganda. Som t.ex. att röksuget bara varar en kort stund, klarar man att inte röka på några minuter försvinner suget igen för stunden. Eller att man inte är så beroende som man tror - man klarar ju att sova en hel natt utan att röka, då kan man klara en dag också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook