Translate

Hur man undviker tvättmedelsrester i facket på tvättmaskinen


Brukar du få kvar en hård vit skorpa i tvättmedelsfacket på tvättmaskinen? Ett tips är att stå bredvid maskinen när den startar, och när du hör att det spolas in vatten i tvättmedelsfacket drar du ut och in det några gånger, så löser allt pulver upp sig som det ska (man ser i facket när allt löst sig). Detta fungerar på alla nya maskiner jag stött på, kan dock inte svara för hur det är med äldre maskiner.

6 kommentarer:

 1. eller gå över till tvättsåpa! löser det problemet och är klart bättre både för miljö och kläder.

  SvaraRadera
 2. Smarta vardagstips11 mars 2011 kl. 21:29

  Det beror väl på vilket tvättmedel man använder... finns ju miljövänliga varianter. :)

  SvaraRadera
 3. Ska man dra ut och in det med fingrarna eller kan man ha någon spade eller något att dra ner tvättmedlet? Jag tänkte mig en sand låds spade kanske kunde fungera bra om man inte vill smutsa ner händerna, för oss som bor i lägenhet och tvättar med andra kanske det är en bra idéé?

  SvaraRadera
 4. Ja en spade kan man ju ta, eller kanske en slev/sked man bara använder till det ändamålet. :)

  SvaraRadera
 5. Efter eller innan tvätt kan man dra ut hela lådan med fack och diska rent den så slipper man grannens tvättmedel om man delar tvättstuga! (Beroende på modell)

  SvaraRadera
 6. Bästa sättet måste ändå vara att sluta överdosera, då slipper man överblivet tvättmedel som bildar skorpa i maskinen ;) Sköljer maskinen ändå så dåligt att den inte får bort tvättmedelsresterna kan man ju fundera över hur mkt rester som blir kvar i kläderna...blä!

  Här hemma kör vi bara flytande, pga allergier, och doserar mindre än hälften av minsta rekommenderade, det blir jätterent och fint och vi slipper rester i kläderna som irriterar vår hud. Är det svårare fläckar brukar jag istället punktbehandla. Ibland slänger jag i en tredjedels skopa vanish.

  SvaraRadera

Arkiv

Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

Sök efter tips

Gå gärna med i Smarta vardagstips Facebookgrupp! I gruppen kan du ställa frågor, chatta med andra och dela med dig av egna tips.