Translate

Pudding av överbliven gröt


Detta smarta och goda sätt att ta tillvara överbliven gröt lärde jag mig av min barndomsvän My för många år sedan. Det blir nästan som en hemgjord mannafrutti eller risifrutti, fast lite fastare i konsistensen.

Du behöver:
  • Överbliven mannagrynsgröt eller risgrynsgröt
  • Kaffekoppar med fat

Gör så här:
  • Skölj kaffekopparna lätt så att de är fuktiga inuti (det behövs för att inte gröten ska fastna).
  • Fördela gröten i kopparna.
  • Placera ett kaffefat som lock på varje kopp. 
  • Ställ i kylen över natten.
När du vill äta en pudding stjälper du upp den på kaffefatet, den har nu fått koppens form. Servera med sylt. Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook