30.4.11

Smarta blomkrukor



När man ska så frön i krukor inomhus som sen ska planteras ut är tomma mjölkpaket perfekta blomkrukor. Tack vare formen kan man ställa dem tätt ihop på en bricka, de kan dessutom klippas ner till den höjd man vill ha. Plantor med långa och stora rotsystem kan behöva högre paket.

Vissa plantor kan få stå kvar i mjölkkartongerna även ute, t.ex. potatis. På så vis hittar man lätt de nya knölarna! Tycker man det ser fult ut med kartonger som krukor kan man vira in dem i lite säckväv eller dölja dem på något annat sätt.

Ska man ha plantor som är små och inte kräver så mycket utrymme kan man även använda tomma toarullar. Enklast är att ta en låda, täcka botten på den med plastfolie (om den inte är av plast) och sen ställa toarullarna tätt intill varandra i den så att de stöttar varandra. Sen trycker man ner jord till drygt hälften i varje rulle, lägger i fröna, och täcker med jord ända upp. Toarullarna har den fördelen att man kan gräva ner plantorna med rullen runt, pappen multnar bort och bidrar till näringen i rabatten. Detta är särskilt bra för ömtåliga plantor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar