2.5.11

Återvinning i städskåpetMycket saker som vi slänger kan i stället få nya användningsområden. Här är tre städtips där saker som annars skulle slängas kommer till nytta:
 • Uttjänta tandborstar är idealiska när man ska städa små trånga skrymslen och vrår, som t.ex. bakom och runt kranar, i avloppssilen, eller när man ska diska smycken.
 • Trasiga nylonstrumpor är idealiska som dammtrasor, eller till att torka av skärmen på dator/TV. Eftersom de är lite elektriska i materialet drar de åt sig damm. De är dessutom lätta att skölja upp efteråt och torkar snabbt.
  • Gamla strumpor och handdukar använder man med fördel till att eftertorka speglar, fönster, handfat, kranar, diskbänk och andra blanka ytor. Tyget luddar inte och har bra uppsugningsförmåga (ju mer urtvättat det är desto bättre suger det). Genom att eftertorka får man ytorna mer glänsande - annars blir det lätt vita spår och märken där vattendropparna torkat in.

   Strumpor kan också användas som vanliga skur-/disktrasor. Detta har den fördelen att man kan använda dem på de allra mest skitiga ställen utan att bekymra sig om hur man ska kunna få dem rena igen. Direkt efter att man städat t.ex. toastolen är det bara att slänga strumpan i soporna. En köpt disktrasa vill man kanske kunna använda fler gånger men strumpan skulle ju ändå kasseras.

   1 kommentar:

   1. Många bra tips som jag kommer lista på min egen sajt om städning: http://www.hemstadastockholm.n.nu/

    SvaraRadera