Translate

Torka blommor


Många blommor fungerar utmärkt att torka när buketten börjar se hängig ut. En torkad bukett blommor är fint att ha i en vas i fönstret eller att lägga överst på en hylla. Du kan också smula loss de torkade blombladen och göra eget potpurri som på bilden ovan.

Exempel på blommor som passar att torka är rosor, astrar, blåklint, ljung, smörblommor. Bara att prova sig fram med fler sorter.

Så här gör du för att få en fin torkad bukett, med välbehållen färg på blommorna:
 1. Bind ihop buketten och häng den upp och ned - på så vis stannar färgen kvar i blomman och stjälken håller sig rak. Jag brukar hänga mina från små krokar jag skruvat fast i taket, så blir de en fin dekoration också medan de håller på att torka.
 2. Vänta tills buketten är helt torkad, det kan ta några veckor. Sen kan du ta loss den och ställa den i en vas utan att färgen försvinner.

3 kommentarer:

 1. Absolut! Om bara maken ville komma hem med lite blommor nån gång så. ;)

  SvaraRadera
 2. Smarta vardagstips8 maj 2011 kl. 19:39

  Haha... Du får väl hinta lite. :)

  SvaraRadera
 3. Jag har sett att man kan lägga rosor tex i fin sand i en bunke med lock och vänta en vecka eller två, sen försiktigt försiktigt hälla av sanden och du har en vacker torkad ros i sin friska vanliga form!

  SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook