Translate

Maskroskrull och rädisblommor

Vissa växter beter sig roligt när de doppas i vatten. Bästa exemplet är maskrosor och rädisor!

Maskroskrull:
Detta är ett kul trick att göra med barnen. Man tar en maskros och skär av en bit stjälk, ca 5 cm lång. Sedan skär man båda ändarna av stjälken i långa strimlor, och lämnar en liten bit i mitten som håller ihop det hela. Det ska se ut ungefär som en smällkaramell. Ju tunnare strimlor desto bättre resultat!
Sedan lägger man ner stjälken i en skål vatten. Genast börjar strimlorna krulla upp sig, de ser nästan levande ut när de rör sig. Som trolleri!
De färdiga krullarna blir också en fin bordsdekoration. :)
 

Rädisblommor:
Rädisblommor blir en jättefin dekoration t.ex. på smörgåstårtor eller i sallader. Låt en bit av stjälken sitta kvar (om möjligt) och skär sedan med en vass kniv ett kryss i spetsen av rädisan. Flikarna som bildas kan man också klyva, ju tunnare flikar desto snyggare resultat. Sedan lägger man rädisan i vatten och låter flikarna veckla ut sig till en rosliknande blomma.

Ett lite mer avancerat sätt är att först gröpa ur lite av mitten på blomman med kniven och sedan skära strimlorna. Då blir blomman som en tusensköna!


 

(Bilder: loppi.se och tasteline.se)

1 kommentar:

  1. Nej, vilka roliga små tips, blir genast sugen på att leta upp en rädisa och en maskros ;)

    SvaraRadera

• Arkiv

• Om Smarta vardagstips

På denna sida samlas knep och tricks som gör livet enklare. Husmorstips och huskurer blandas friskt med nya smarta lösningar och lifehacks. Hoppas du får lika stor nytta av dem som jag!

OBS! Alla tips är inte testade och jag kan inte garantera att de fungerar. Använd dem på egen risk!

• Sök efter tips

Följ Smarta vardagstips på Facebook