22.7.11

Lindra brännsår

Här kommer några tips mot lindriga brännskador. Fler tips hittar du här.

Badda det brända stället med något av följande:
 • honung
 • tandkräm
 • filmjölk/yoghurt
 • potatismjöl

Eller testa ett tips från 1800-talet!
I veckotidningen Idun (nr 2 år1888) står det att läsa:

"Mot lindrigare brännskador är rågmjöl ett
utmärkt medel. Man fuktar det brända
stället och strör rågmjöl derpå, hvilket
snart förtager svedan."

(Bild från 1177.se)

6 kommentarer:

 1. Aloe vera har jag ju redan skrivit i det äldre inlägget jag länkade till. :) "Fler tips hittar du här", klickar du på den länken så står aloe vera med bland tipsen. :)

  SvaraRadera
 2. jag lästa på en sida att om man bränner sig på nässlor kan man badda med mjölk. Min dotter gjorde det och jag testade o det funkade!

  SvaraRadera
 3. Om man bränner sig på nässlor skall man stryka saft från nässlans stam på området. Testat och fungerar.

  SvaraRadera
 4. VARNING på förhand. Jag använder sprayflaska för luft till små brännsår. Jag vänder burken uppochned och låter några droppar av den komprimerade vätskan på brännsåret. M.a.o. omvandlar jag brännskadan till en kylskada. Skadan är trots allt fortfarande en skada, men inte smärtsam. Var ytterst försiktig så du inte sprayar på ett större område än vad brännskadan är, och området får inte vara större än en gammal 10-öring.

  SvaraRadera