- Lägg det i gräset över natten. Daggen mjukar upp smutsen och på morgonen går det lättare att diska.
- Medan det fortfarande är hett på grillen, skrubba av det med en stålborste.
- Smörj in det med såpa och lägg in det i ugnen. Passa på att smörja in ugnen också och ugnsgallret om de är smutsiga. Sätt sedan ugnen på 100 grader och låt stå ca en kvart.
Sedan är det lätt att diska av gallren och torka ur ugnen, smutsen har luckrats upp.
Vill man ha lättare att diska gallret fortsättningsvis kan man smörja in det med olja mellan användningarna, så bränns inte lika mycket fast.
(Bild lånad från clasohlson.se)
Hur gör man om de har grott in rejält o börjat rosta?
SvaraRaderaStålborsten borde väl bita på det ingrodda också om du har en sån.
SvaraRaderaAngående rosten har jag läst nånstans att man ska kunna gnida en lök eller en bit hopknycklad aluminiumfolie och på så vis få bort rost. Du kan ju testa något av det!
Läste någonstanns att man ska gnida in citron syra o lägga det i gräset så tar myror o andra smådjur hand om rengöringen åt dig
SvaraRadera