11.8.11

Unket på vinden

Här i bloggen finns ju tips på hur man får bort dålig lukt ur kläder och annat som legat på en unken vind, garderob eller i källaren.

Men ett bra tips är ju att försöka råda bukt med själva vinden/källaren, och i första hand få den att lukta fräscht. Gå till roten av problemet så att säga... Så slipper man att kläder som hängt där luktar illa.

Ett sätt är att få en väldoftande vind/källare är att sätta upp små doftblock/doftgranar eller placera ut parfymerade tvålar runt om i utrymmet.
Eller spreja lite god parfym på glödlampan, så luktar det gott varje gång den tänds.
Eller testa ett miljövänligt sätt, och sätt ut små flaskor/skålar med ättika, som också neutraliserar dålig lukt.

3 kommentarer:

 1. Att spraya parfym på glödlampan är ju både ett dåligt och ett farligt tips, alla vet väl att vätska och el är en farlig kombination?? Du borde ta bort det där tipset!

  SvaraRadera
 2. Att sätta lite parfym på glödlampan är inte alls farligt. Men det beror ju såklart på hur stora mängder och vars på glödlampan man sätter den. Sätt en droppe längst ut på glödlampan, så finns det ingen risk för brand. Just parfym kräver så extremt små mängder så det blir knappt ens fuktigt.

  Har använt den metoden många gånger, speciellt i små förråd utan uppvärmning som ju lätt får en unken doft.

  SvaraRadera
 3. @Anonym, om du läser @CT:s bra beskrivning så förstår du hur man gör utan att det är någon fara.

  Sen kan man dessutom skruva loss glödlampan innan man sprejar den, och så skruva tillbaka den när den torkat - om man är av den försiktiga (läs nojiga) typen. :P

  SvaraRadera