Här är några tips för att snabbt få lagom ät-temperatur:
- När du serverar gröt, blanda i djupfrysta bär som t.ex. hallon, jordgubbar, smultron, blåbär, björnbär etc. Medan du rör om i gröten tinar bären och gröten får lagom temperatur. Sedan blir det ju en bonus att man får god smak och nyttiga vitaminer av bären!
- Lagom varm blåbärssoppa eller nyponsoppa får du om du kokar soppan på halva mängden vatten. Tillsätt sedan resten av vattnet när soppan är färdigkokt, så kan den drickas direkt!
- Soppan bränns inte om du häller i lite kall mjölk innan servering. Lär också barnet att bara skumma från ytan av soppan med skeden, där den är som svalast.
- Pajer och gratänger blir väldigt varma när de serveras direkt från ugnen. Ställ då barnens tallrikar i frysen en stund innan maten. Vid serveringen lägger du varje portion paj/gratäng på en iskall tallrik och delar upp den direkt i små bitar. Nu räcker det att vänta en kort stund innan det svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar