13.3.12

Besök på offentliga toaletter

Ogillar du också offentliga toaletter?
Här är några tips att göra besöket lite uthärdligare!

1. Ha alltid följande i handväskan/fickorna: parfymerade våtservetter, tändstickor och [en liten flaska parfym].
2. Offentliga toaletter brukar inte lukta nåt vidare. Du får en god lukt och trevlig stämning genom att först tända en tändsticka och svepa runt i rummet. Eventuell odör försvinner nu av svavlet. [Spraya sedan lite parfym.] Nu kommer både du och besökaren efter dig få en behagligare toamiljö.
3.Fräscha sedan upp toasitsen. Ta tvål på en bunt toapapper eller pappershanddukar och gnid rent. Finns det inte handfat eller tvål tar du dina medhavda våtservetter i stället. Vill du ha en garanterat bakteriefri sits kan du även ta en extra gång med handsprit på pappret (men då får du ju ha med dig det också förstås).
4. För att undvika ljud (om du tycker sånt är pinsamt) kan du sätta kranen så den står och rinner, samt lägga lite toapapper i toastolen som dämpar alla ljud.
5. Efteråt: Gnid av kranarna och dörrhandtaget samt låset med tvål på en pappershandduk eller toapapper innan du tvättar händerna, så får du inte massa bakterier på dig när du tar i dessa efter tvätten. Är du riktigt försiktig av dig kan du i stället sprita av med handsprit.


UPPDATERING: Av hänsyn till allergiker struntar vi i parfymen, det räcker ju att tända tändstickan för att slippa värsta lukten. Blir du trots allt akut kräknödig kan du kanske knyta en scarf om näsan. =)(Bild: Wikipedia)

7 kommentarer:

 1. Det finns våtservetter som är med handsprit på apoteket. Jag har alltid såna i min väska. Perfekt till allt från kladdiga barn till offentliga toabesök och annat.

  SvaraRadera
 2. Vad smart! Allt-i-ett så att säga. :)

  SvaraRadera
 3. Stackars astmatiker som ska nyttja toaletten efteråt om det sprutas parfym inne på toaletten....

  SvaraRadera
 4. Ja de slipper ju bajslukten i alla fall. :)

  SvaraRadera
 5. Ja bajslukt är ju mycket värre än ett astma-anfall. *sarkasm* (För att inte tala om att vad du tycker är en god parfym kanske luktar illa för någon anna. Den där billiga vanilj-skiten som fjorts vräker på sig, till exempel, kan få vem som helst att kräkas.)

  Så ditt tips är: att orsaka brandfara, framkalla astma-anfall hos efterkommande, ersätta en äcklig lukt med en annan äcklig lukt och slutligen slösa resurser och orsaka stopp i toaletten genom att använda för mycket toapapper?

  En annan sak: tvål och vatten är MER effektivt än handsprit om man vill ha bort bakterier. Det räcker inte med enbart tvål, man måste skölja med ordentligt med vatten också. Varken tvål+vatten eller handsprit kan ta bort _alla_ bakterier - det finns det inget som kan. Det är inte ens önskvärt. Sterilt kan man bara få det i ett slutet system. Man tvättar och saniterar för att uppnå en acceptabel mängd bakterier. Inte för att utrota allihop. Särskilt som vissa av dem är bra att ha.

  För övrigt - om elden från tändaren _verkligen_ "åt upp" dålig lukt (varför luktar då inte rökare bättre än de gör?), varför behöver man då parfymen?

  Att tända en tändsticka efter en fis funkar för att lukten från tändstickan är starkare (och trevligare, för de flesta) än lukten av fisen - inte för att elden i sig äter upp alla vätgas-molekylerna du just gav ifrån dig. En tändare ger alltså inte samma effekt. Med det vill jag inte säga att man ska börja släpa in tändstickor på allmänna toaletter, för generellt sett är det värre när man brinner inne än när man måste lukta på något obehagligt.

  Mitt tips: ta en stark halstablett innan du går in. Tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten efteråt och undvik att ta i något på vägen ut.

  Färre moment, ingen brandfara, mer hänsyn till andra besökare och samma resultat - du är nykissad och har rena händer... Kan du bara låta bli att stoppa fingrarna i näsan eller munnen under tiden du grejar omkring där inne ska du se att allt blir bra i alla fall.

  mvh
  Jessica

  SvaraRadera
 6. Du förstod väl att jag skämtade angående astman. :) Tack för dina synpunkter i alla fall!

  SvaraRadera
 7. Det är svavlet på tändstickan som döljer metangasen inte elden som äter upp lukten.
  Jag har alltid med tändstickor men är väldigt noga med att blöta stickan innan jag lägger den i papperskorgen!
  (Har man problem med magen är detta det trevligaste för efterkommande besökare!)

  SvaraRadera